Se de bedste vinylgulve

kan vinylgulve

Vinyl betragtes generelt som et meget holdbart materiale. Hvis du er velplejet, kan dine vinylgulve vare mellem 10 og 20 år.

Trykte vinylfliser og -plader har et klart slidlag, der fungerer som en overfladebarriere, der beskytter gulvet mod pletter og spild. Disse materialer er meget lette at rengøre og vedligeholde. Solide og sammensatte vinylfliser har ikke denne overfladebeskyttelse og vil være mere modtagelige for pletter, hvilket kræver lejlighedsvis stripping og polering.

Afhængig af hvilken type vinylgulve, du vælger, kan du imidlertid forvente forskellige holdbarhedsniveauer. For eksempel er “faste vinyl- og kompositvinylfliser homogene med farver, der gennemsyrer hvert lag – en funktion, der gør dem mere modstandsdygtige over for skader fra ridser. Trykt vinyl vil kun være så holdbart som det klare slidlag, der beskytter overfladen. Glasfiberarmerede vinylplader er ekstremt holdbare, mens de også er bøjelige og modstandsdygtige mod skader ”.

En anden holdbarhed “pro” for vinyl er, at mange typer vinyl består af individuelle stykker, der let kan udskiftes, hvis de beskadiges. Dette er mere tilfældet med vinyl af planke eller fliser, da brikkerne er mindre.

Sådan er de bedste gulve lavet

Komfort

Ved siden af ​​tæppet kan vinylgulve være en af ​​de blødere gulvmuligheder derude. Det er generelt blødere under dine fødder end indstillinger som træ eller keramiske fliser. På grund af den blødere natur har vinylgulve lidt mere fleksibilitet og giver, hvilket gør det lettere at stå på i lange perioder.

Derudover er mange modeller af vinylgulve, især vinylplankegulve, understøttet med et polstret filtprodukt. ”Når den er installeret, oversættes denne funktion til et blødere gulv med mere give. Toppen vil ligne hårdt træ og have den stærke fornemmelse, men at stå på vinyl i lange perioder er lettere end at stå på ægte træ. Derudover er det mindre sandsynligt, at genstande går i stykker, når de tabes på vinyl, hvilket er gode nyheder for briller og krus ”.

En anden komfort “pro” af vinyl er, at det ikke bliver koldt om vinteren, så du behøver ikke at bekymre dig om at bevæbne dine fødder med hjemmesko for at undgå det køligt, som koldere vejr uundgåeligt bringer til hårde overflader!

Nem vedligeholdelse

Når det kommer til almindelig vedligeholdelse, er vinylgulve nogle af de mest mulige muligheder for gulvbelægning derude. Produktet kræver kun let rutinemæssig rengøring – korn og snavs bør fejes fri for at opretholde overfladen på gulvet, og moppe eller Swiffer kan bruges til at fjerne pletter. Der er også godkendte rengøringsmidler til vinylgulv til fjernelse af pletter, men disse skal kun bruges lejlighedsvis.

Se de forskellige gulve vi har

Den nederste linje: få gulvmuligheder derude er lettere at vedligeholde end vinyl.

Nem installation

Vinyl kan installeres direkte på næsten ethvert undergulv, hvilket gør installationsprocessen hurtig og relativt let. Og i modsætning til andre gulvtyper er vinylgulve let for lægmanden at installere – du kan ofte slippe af sted uden at skulle ansætte en installationsperson eller entreprenør.

Vinylgulve er også et godt valg, hvis du har at gøre med en ufuldkommen undergulv. Selv hvis undergulvet er suboptimalt, kan vinylgulve ofte være tilgivende, hvilket hjælper med at udjævne ufuldkommenheder.

Når du fjerner dit gamle gulvbelægning, skal du dog altid undersøge undergulvet for at sikre dig, at det er i god form, før du tilsætter vinyl ovenpå. Nogle typer vinylgulve, såsom fliser eller store plader, kræver en ekstra plan overflade, fordi eventuelle mangler og ufuldkommenheder vises som buler og indrykk på dit gulv. Normalt er den bedste undergulv et lag med godt slibet krydsfiner. Vinylgulve “kan lægges oven på beton, men igen kan ensartethed og glathed være et problem. Et krydsfinerlag giver dig også en bedre fornemmelse under foden ”.

Sådan skal dit gulv vedligeholdes

Sortiment af designmuligheder

Fra et designmæssigt synspunkt er en stor fordel ved vinylgulve, at der findes muligheder i et stort udvalg af farver og stilarter, hvor nogle designs endda efterligner udseendet med stenfliser eller træplanker. Denne forskel er kun virkelig synlig på nært hold, så du kan slippe af med udseendet af et luksusprodukt til en overkommelig pris på vinyl.

Langsigtet værdi

Vinyl er et langvarigt gulvprodukt og kan vare op til 20 år. Når det er installeret, kan du hvile let og vide, at du får solide gulve i årene fremover. Vinylgulve kan også limes ned, hvilket er noget, der kan være attraktivt for husejere.

Et andet interessant aspekt af vinylgulve kan øge dit hjem værdi og luksusfaktor – du kan installere gulvvarme under et antal vinylgulvemuligheder.

Ulemper ved vinylgulve

Mens vinylgulve er lavt vedligeholdelsesmæssigt og meget holdbart, som med ethvert produkt, er der en håndfuld “ulemper” at være opmærksom på. Her er nogle potentielle ulemper ved vinylgulve.