Vandvarmer, som et alternativ

tankeløse vandvarmer

Tankløse vandvarmere fanger i danmark som et alternativ til opbevaringstankmodeller. I stedet for konstant opvarmning af vand i en opbevaret tank, opvarmer tankeløse enheder kun vand, som du har brug for. Aktivering af dit varme vand udløser en elektrisk eller gasdrevet varmeveksler, som hurtigt opvarmer vandet til din forudindstillede temperatur. Der er brugervenlige modeller, der kun bruger en eller to armaturer eller helhuse, der tager sig af alle dine vandopvarmningsbehov. Brugervenlige modeller er små og kan monteres under et skab eller i et skab. Helehus enheder er også vægmonteret, hvilket sparer værdifuld gulvplads. For at få flere detaljer om, hvordan de virker, og hvordan de skal dimensioneres, så de passer til dine behov, skal du læse, hvordan Tankless Water Heaters fungerer.

Der er mange fordele ved at gå med et tankløst varmeapparat. De fleste enheder leveres med en føderal skatterabat på kr 300 og er mere effektive end lagertankmodeller – du kan barbere så meget som 20 procent fra din vandvarmeregning kilde: Energy Star. Da tankløse vandvarmer opvarmer vand som det strømmer, vil du aldrig løbe tør for varmt vand. Tankless vandvarmer varer også fem til ti år længere end en opbevaringstank model. Elektriske modeller producerer ikke drivhusgasser, og der er ingen mulighed for oversvømmelse på grund af en brudt tank.

Se hvad vi kan tilbyde af vandvarmer, som spare dig for penge og co2

Der er også ulemper ved tankeløse vandvarmer. Naturgas helehus enheder kan koste op til tre gange så meget som konventionelle varmeovne. Selvom du får ubegrænset forsyning med varmt vand, er der begrænsninger på volumen, fordi udgangen er delt mellem alle dine inventar. Nogle huse kræver en større naturgaslinje for at forsyne enheden med nok brændstof, der tilføjer prisen. Yderligere udgift kommer fra udluftning af gas eller propan med dyre rustfrit stålrør. Hvis du går med en elektrisk enhed, kan det kræve en ekstra strømkreds. Gasdrevne modeller producerer drivhusgasser og kræver årlig service. Den tid, det tager at få varmt vand fra varmeren til din vandhane, kan øge vandaffaldet.

En stor hel hus elektrisk model koster kr 500 til kr 700, omtrent det samme som en lignende lagertank enhed. Gas modeller har en meget større prisforskel. En hel hussgas tankless varmeapparat kan koste så meget som kr 2000. Lagertankmodellen løber omkring kr 450. Installation af tankeløse vandvarmer er næsten altid dyrere også.

Vandvarmer et noget du skal investere i.

For at bestemme hvilken type varmelegeme der skal bruges med, skal du tilføje den samlede pris for køb og installation til de varmelegemer, der passer til dine behov. Sammenligne det med effektivitetsgraderingen, så finder du den gule Energy Star-klistermærke på varmeren. Den tid, det tager at genoprette den ekstra udgift af et tankeløst varmeapparat kaldes tilbagebetalingsperioden. Du bør også overveje, at en opvarmning til opbevaringstanken skal udskiftes igen om cirka 10 år – du får ca. 15-20 års brug fra din tankløse model.

I det næste afsnit vil vi nedbryde, hvordan du skal dimensionere din vandvarmer.